Netlify + Middleman + Netlify CMS => HTTP 500 errors

The Netlify CMS interface in this Netlify project( wizardly-wiles-5f2a84) worked a couple weeks ago, but is now throwing errors while loading a collection. Behaves the same on Chrome, Firefox, and Safari. Any ideas?

From the Chrome console:

config.yml:

backend:
  name: git-gateway
  branch: netlify # Branch to update (optional; defaults to master)

media_folder: source/images/uploads
public_folder: /images/uploads

collections:
  - name: pages
    label: Pages
    files:
      - file: data/pages/about_us.yml
        label: About Us
        name: about_us
        fields:
          - label: Head
            name: head
            widget: string
          - label: Content
            name: content
            widget: markdown
      - file: data/pages/home.yml
        label: Homepage
        name: home
        fields:
          - label: Headlines
            name: headlines
            widget: object
            fields:
              - {label: Main, name: main, widget: string}
              - {label: Sub, name: sub, widget: string}
          - label: Content1
            name: content1
            widget: markdown
          - label: Content2
            name: content2
            widget: markdown
      - file: data/pages/services.yml
        label: Services
        name: services
        fields:
          - label: Head
            name: head
            widget: string
          - label: Content
            name: content
            widget: markdown
      - file: data/pages/realtor.yml
        label: Realtor
        name: realtor
        fields:
          - label: Head
            name: head
            widget: string
          - label: Content
            name: content
            widget: markdown
          - label: Testimonials
            name: testimonials
            widget: markdown
      - file: data/pages/testimonials.yml
        label: Testimonials
        name: testimonials
        fields:
          - label: Headlines
            name: headlines
            widget: object
            fields:
              - {label: Main, name: main, widget: string}
              - {label: Sub, name: sub, widget: string}
          - label: Content
            name: content
            widget: markdown

I have been getting the same errors on several of our sites the last 24 hours. Seems some Gitlab integration is broken?

we are seeing a lot of chatter re: problems with gitlab integrations, it seems to be something on their end. We recommend re-linking gitlab (so, removing the gitlab integration, and retrying)

if this fixes things (or not), please update us here. thanks!

Relinking to Gitlab didn’t help my app. I notice that a Javascript error appears on the first login page, before I even click on ‘Login with Netlify Identify’:

avj-errors

Tried to disable and re-enable Git Gateway. No change…

Is this now happening to repos hosted on Github as well?

I am facing this problem with two sites since yesterday. Relinking didn’t work. Checked the content, don’t see any weird things.

Is there a way to debug the 500 Error?

I think this may be related to our outage, but is only about GitLab:

https://www.netlifystatus.com/incidents/2r4ndv92qvs9