Failed rebuild of Hugo site w/ new theme

My little site (refarmer.net) was being well-served by Netlify, until i got tired of the theme and tried to change it just now, by linking to a new GitHub repo (same as old, only with a different theme)… Which process failed, with the following error message. If anyone can decipher this message and suggest a fix, i’d be much obliged! /walt

ps: Rules of Discourse won’t let n00bs like me post msg w/ more than 2 links, apparently, so i’ve had to delete all instances of https:// from links in this msg -sorry!
pps: Discourse is so smart, it can still identify these addresses as links even w/o https call… So i guess i’ll have to wait until i’m blessed somehow to post an error msg!

5:10:26 PM: Build ready to start
5:10:29 PM: build-image version: 8e315e54bc4032a32e73290be556cde4f8348c12
5:10:29 PM: build-image tag: v2.8.2
5:10:29 PM: buildbot version: b925d11411cabfe7b120501027bd0e96dbc28dde
5:10:29 PM: Fetching cached dependencies
5:10:29 PM: Starting to download cache of 255.0KB
5:10:29 PM: Finished downloading cache in 84.220331ms
5:10:29 PM: Starting to extract cache
5:10:29 PM: Failed to fetch cache, continuing with build
5:10:29 PM: Starting to prepare the repo for build
5:10:29 PM: No cached dependencies found. Cloning fresh repo
5:10:29 PM: git clone https://github.com/ludwa6/blog_rf1
5:10:31 PM: Preparing Git Reference refs/heads/master
5:10:33 PM: Starting build script
5:10:33 PM: Installing dependencies
5:10:34 PM: Downloading and installing node v10.16.0…
5:10:34 PM: Downloading https://nodejs.org/dist/v10.16.0/node-v10.16.0-linux-x64.tar.xz
5:10:35 PM:

5:10:35 PM: 5.5%
5:10:35 PM:
##############################################################
5:10:35 PM: ######### 99.1%
5:10:35 PM:
################################################
5:10:35 PM: ######################## 100.0%
5:10:35 PM: Computing checksum with sha256sum
5:10:35 PM: Checksums matched!
5:10:38 PM: Now using node v10.16.0 (npm v6.9.0)
5:10:38 PM: Attempting ruby version 2.6.2, read from environment
5:10:40 PM: Using ruby version 2.6.2
5:10:40 PM: Using PHP version 5.6
5:10:40 PM: Installing Hugo 0.42
5:10:42 PM: Hugo Static Site Generator v0.42 linux/amd64 BuildDate: 2018-06-12T06:37:22Z
5:10:42 PM: Started restoring cached go cache
5:10:42 PM: Finished restoring cached go cache
5:10:42 PM: unset GOOS;
5:10:42 PM: unset GOARCH;
5:10:42 PM: export GOROOT=’/opt/buildhome/.gimme/versions/go1.12.linux.amd64’;
5:10:42 PM: export PATH="/opt/buildhome/.gimme/versions/go1.12.linux.amd64/bin:${PATH}";
5:10:42 PM: go version >&2;
5:10:42 PM: export GIMME_ENV=’/opt/buildhome/.gimme/env/go1.12.linux.amd64.env’;
5:10:42 PM: go version go1.12 linux/amd64
5:10:42 PM: Installing missing commands
5:10:42 PM: Verify run directory
5:10:42 PM: Executing user command: hugo
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Failed to add template “partials/sidebar.html” in path “partials/sidebar.html”: template: partials/sidebar.html:3: unexpected “=” in operand
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Failed to add template “index.html” in path “index.html”: template: index.html:18: function “resources” not defined
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Failed to add template “_default/list.html” in path “_default/list.html”: template: _default/list.html:18: function “resources” not defined
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Failed to add template “_default/single.html” in path “_default/single.html”: template: _default/single.html:18: function “resources” not defined
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Failed to add template “404.html” in path “404.html”: template: 404.html:18: function “resources” not defined
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 partials/sidebar.html : template: partials/sidebar.html:3: unexpected “=” in operand
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Current theme does not support Hugo version 0.42. Minimum version required is 0.48
5:10:42 PM: Building sites …
5:10:42 PM: ERROR 2019/07/05 16:10:42 Error while rendering “page” in “post/”: template: “_default/single.html” is an incomplete or empty template
5:10:42 PM: Skipping functions preparation step: no functions directory set
5:10:42 PM: Caching artifacts
5:10:42 PM: Started saving pip cache
5:10:42 PM: Finished saving pip cache
5:10:42 PM: Started saving emacs cask dependencies
5:10:42 PM: Finished saving emacs cask dependencies
5:10:42 PM: Started saving maven dependencies
5:10:42 PM: Finished saving maven dependencies
5:10:42 PM: Started saving boot dependencies
5:10:42 PM: Finished saving boot dependencies
5:10:42 PM: Started saving go dependencies
5:10:42 PM: Finished saving go dependencies
5:10:45 PM: Error running command: Build script returned non-zero exit code: 255
5:10:45 PM: Failing build: Failed to build site
5:10:45 PM: failed during stage ‘building site’: Build script returned non-zero exit code: 255
5:10:45 PM: Finished processing build request in 16.567069452s

Problem solved, thanks to Chris McCraw (Netlify support): hair in the soup as it turns out was this:

So, per Chris’ advice to follow this link, i changed Hugo version on the deploy from v. 0.42 to 0.48… And it worked like a charm.

Quick & helpful response from Netlify support (<2hrs, tho i am only guaranteed 2 day response time, as a free customer). /me = happy camper . :smile:

1 Like